2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • AZ ÚTDÍJ HITELPROGRAM – kedvezményes hitel, még egyszerűbben

AZ ÚTDÍJ HITELPROGRAM – kedvezményes hitel, még egyszerűbben

Az augusztus közepe óta igényelhető Útdíj Hitel nagy népszerűségnek örvend a fuvarozó vállalkozások körében. A hitelnyújtó KAVOSZ VF folyamatosan gyűjti és értékeli az igényléssel kapcsolatos visszajelzéseket, és ezek alapján jelentős könnyítéseket vezet be november 1-jétől, így még könnyebben és gyorsabban juthatnak hitelhez a vállalkozások. Rövidebb lett az igénylési lap, csökken a benyújtandó dokumentumok száma, valamint alacsonyabb lett a folyósítási jutalék is.

A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. által nyújtott Útdíj Hitel egy államilag támogatott, rulírozó jellegű – azaz visszafizetés esetén, akár többször is igénybe vehető – hitelkonstrukció, amely segít a vállalkozások számára áthidalni az úthasználat előtt fizetendő útdíj és a később befolyó fuvardíj megérkezéséig tartó, likviditási nehézségeket okozó időszakot. A hitelhez az állam évi 4% kamattámogatást biztosít, ennek, és az alacsony költségeknek köszönhetően ez a fuvarozó vállalkozások számára elérhető legkedvezőbb finanszírozási lehetőség, amihez ráadásul kezdő vállalkozások is hozzájuthatnak, – mint ezt megtudtuk Krisán László vezérigazgatótól, a KAVOSZ roadshowján Miskolcon.

Az Útdíj Hitelt olyan e-útdíj fizetésre kötelezett, az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nél regisztrált, devizabelföldi kis- és középvállalkozások igényelhetik, amelyeknek nincs lejárt hitel- és köztartozásuk, nem állnak csőd-, felszámolási vagy egyéb megszüntetésre irányuló eljárás alatt, valamint megfelelnek az Útdíj Hitelprogram Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) foglalt egyéb feltételeknek.

Az igényelhető hitelkeret összege a vállalkozás által üzemeltetett, útdíj fizetésre kötelezett gépjárművenként minimum 200 ezer – maximum 1 millió Ft. A hitel futamideje egy év, amely meghosszabbítható.

Az igénylők által fizetendő nettó kamat: 1 havi BUBOR+1,5%, ami jelenleg összesen csupán 4,9%.
A hitel valamennyi költségét és díját az Útdíj Hitelprogram Hirdetménye tartalmazza, mely a www.utdijhitel.hu, illetve a www.kavoszvf.hu oldalakon érhető el.

A hitel igényléséhez nem szükséges sem ingó- sem ingatlanfedezet, és nincs szükség magánszemély kezességvállalására sem, hiszen biztosítékul részben az állam 80%-os készfizető kezessége szolgál, részben pedig a szerződött hitelösszeg 20 %-a + a hitel 3 havi ügyleti kamatának együttes összegével megegyező mértékű óvadék szolgál, melyet az igénylőnek kell ugyan biztosítani, de jelentős kedvezményként az óvadék elhelyezése az igényelt útdíj hitelkeret összegéből is megoldható.

A fuvarozó vállalkozások az igényléseket a KAVOSZ, a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák, a VOSZ és egyéb szerződött partnerek regisztráló irodáiban nyújthatják be az ország több mint 70 pontján. A regisztráló irodák listája megtalálható a www.utdijhitel.hu , illetve a www.kavoszvf.hu weboldalakon.

Fotónkon:

·         Társy József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője

·         Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója

·         Pfliegler Péter, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere

·         Ádám Imre, a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek