2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Feldolgozó üzem BioSzentandráson

Már nemcsak idényzöldséget vásárolhatnak a BioSzentandrás rajongók a következő esztendőben, hanem a bio alapanyagon alapuló feldolgozott termékeket is. Mindez köszönhető annak a pályázati sikernek, amely során LEADER forrásnak köszönhetően 12 és fél millió forintot nyert a bio programot az önkormányzattal közösen üzemeltető BioSzentandrás Nonprofit Kft. a BioSzentandrás Feldolgozóüzem létesítésére.
Ez az eredmény egy újabb nagy lépés a bio programunk életében – mondja Üveges Gábor, Hernádszentandrás polgármestere. Az elnyert 12 és fél millió forintnak köszönhetően megvalósíthatjuk azt a gépbeszerzést, melynek köszönhetően teljes körűen feldolgozhatjuk a termékinket, és így még szélesebb palettát kínálhatunk az ökológiailag ellenőrzött, egészséges élelmiszert fogyasztóknak.

 

Az üzem, a jelenlegi Biokonyha szomszédságában, 80 négyezetméteren jön létre. A nyáron az önkormányzat saját forrásból elvégezte a helyiség felújítását, a burkolást, az épületgépészeti munkákat, a nyílászárók cseréjét, a központi fűtés beszerelését.  A helyiségben négy elkülönült rész található: zöldség előkészítő, zöldségfeldolgozó, göngyöleg raktár, vizesblokk.

 

A gépsor telepítésére várhatóan 2014 februárjában kerül sor.  A gépek alkalmasak lesznek minden olyan munkafolyamat elvégzésére, amelyek egy késztermék előállításának modern körülményeit biztosítják.   A tervek szerint a kivitelezést és a hatósági engedélyek beszerzését követően 2014 áprilisában indulhat el gyártás.

 

Fontos BioSzentandrás számára az is, hogy a késztermékek letisztult arculattal kerüljenek el a vásárlókhoz. Ezért jelenleg is tart a márka arculatfejlesztése, mely jövő év januárjára nyeri el végleges állapotát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…