2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Középpontban a TKKI!

A „Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása”  európai uniós támogatású kiemelt projekt keretében a Türr István Képző és Kutató Intézet Ózdi Igazgatósága 2013. november 20-án szakmai workshopot rendezett az Igazgatóság székhelyén. A rendezvény szervezői a helyi esélyegyenlőségi programok bemutatása mellett, a Türr István Képző és Kutató Intézet szerepét, küldetését és projektjeit ismertették meg a résztvevőkkel.
A TKKI Ózdi Igazgatóságán működő projektek szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Az általuk képzett tudásbázis és kapcsolati tőke alapján az Igazgatóság munkatársai építenek a szakmai együttműködés adta lehetőségekre. Az Intézmény felhasználja az eredményeket, megvalósíthatósági kört képez a külső együttműködő partnerek, szervezetek, önkormányzatok számára. A workshop elsődleges célja volt ezeknek az együttműködéseknek a bemutatása annak érdekében, hogy a helyi szinten is működő pályázatokat minél szélesebb kör számára tudják megjeleníteni, minél szélesebb területet tudjanak bevonni, s ezáltal hathatós, sikeres együttműködést érjenek el a hátrányos helyzetű térség meghatározott csoportjainak felzárkóztatásában.

A workshop vendégei az Intézettel kialakítható együttműködéseket vitatták meg. Barbarics Györgyi vezető mentor a helyi esélyegyenlőség intézkedési terveire építve mutatta be azokat az irányzott területeket, amelyek a kölcsönös kapcsolatok alapjául szolgálhatnak. A meghívott intézményi képviselők a város teljes szociális ellátórendszerét, oktatási és munkaerő-piaci területeit képviselték. Az előadások irányvonala a téli közfoglalkoztatás mentén körvonalazódott, amelynek részleteibe Andó Pál, a TKKI területi igazgatója avatta be a hallgatóságot és vezette a beszélgetést. A workshop pozitív és várható együttműködési eredményekkel zárult.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…