2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sebestyén leszavazta Miskolctapolcát!


A miskolci fideszes országgyűlési képviselő, tapolcai miniszteri biztos inkább Videoton stadiont épít, mint tapolcai strandot.
Egyetlenegy fideszes, vagy KDNP-s országgyűlési képviselő sem támogatta szavazatával a parlament hétfői plenáris ülésén azt a jövő évi költségvetés tervezetéhez benyújtott szocialista módosító indítványt, amely a székesfehérvári stadion rekonstrukciójának terhére 3,2 milliárd forintot irányzott elő Miskolctapolca fejlesztésére. Mi több, a miskolci Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselők közül ketten, Sebestyén László és dr. Nagy Kálmán egyenesen a módosító ellen szavaztak. Sebestyén esetében ez azért is megdöbbentő, mert őt miskolctapolcai fürdőrekonstrukcióval összefüggő koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki bő egy hónapja a nemzetgazdasági miniszter.

Minderről dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő beszélt szerdán Miskolcon.

Elmondta: mintegy 40, Borsod-Abaúj-Zemplén megyét érintő módosító indítványt nyújtott be az MSZP a jövő évi költségvetés tervezetéhez (ezek jelentős része miskolci volt), ám a javaslatok egyike sem kapta meg a kormánypárti többségű bizottságok támogatását ahhoz, hogy egyáltalán a plenáris ülés döntéshozói elé kerüljön. Ennek ellenére 10 módosítóról mégis szavazhatott az Országgyűlés hétfőn, ezek egyike volt az, amely 3,2 milliárd forintot irányzott elő Miskolctapolca fejlesztésére.

Erről a módosítóról dr. Varga László már korábban is beszélt. Október 30-i sajtótájékoztatóján például ezt mondta: „Nevetséges, hogy a jövő évi büdzséből pár százmillió forinttal akarják kiszúrni a miskolciak szemét, ennyi pénzből ugyanis szinte semmihez sem lehet kezdeni Miskolctapolcán. Tudjuk, mert a szocialista kormányok és városvezetés idején a Barlangfürdőben elvégzett fejlesztések is milliárdos tételt jelentettek. Mostani módosítónkat azért nyújtottuk be, mert az 500 millió forintos előirányzatot méltatlannak tartjuk, illetve azért, hogy a kormányzat, a miskolci fideszes képviselők bebizonyíthassák: képesek a frakciójukban támogatást szerezni a városnak, a térségnek”. Akkor azt kérte a szocialista képviselő, hogy a miskolci fideszes képviselők is álljanak az ügy mellé, támogassák, s szavazzák is meg a módosító indítványt, hiszen ez nem pártpolitikai kérdés, ez a miskolciak érdeke.

Ehhez képest – ismertette a hétfői szavazás eredményét Varga – egyetlenegy fideszes, vagy KDNP-s képviselő nem támogatta az indítványt, még a miskolciak sem. Mi több, a miskolciak közül Sebestyén László és dr. Nagy Kálmán le is szavazták azt.

Pedig a módosítóban olyan forrást jelölt meg az MSZP, amely semmiképpen sem érintette volna a miskolciakat: a 3,2 milliárd forintos fejlesztésre a székesfehérvári Videoton stadion rekonstrukciójából vettek volna el pénzt. A stadion felújítására ugyanis nincs égetően szükség, hiszen a sóstói komplexum most is alkalmas a nemzetközi mérkőzések megrendezésére, ráadásul jelenlegi kihasználtsága meg sem közelíti a telt házat.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra (?) dr. Kovács László Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő reagált. Azt ide kattintva olvashatják el.

Forrás: északonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek