2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mindenki jól teljesített az MVSI-ből

A XIX. Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Úszóversenyt, egyben a  XXVI. Bitskey Zoltán Emlékversenyt november 23-án Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Úszó Szövetség és az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.

A mintegy 300 tagú mezőnyben az ország különböző részéről érkezett klubok képviselői mellett kassai és poprádi sportolók is rajtkőre álltak.
A rajtjelet Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere adta meg megnyitó beszéde végén. Ezt követően vette kezdetét a 32 versenyszámból álló, estig tartó „nagy menetelés”.
A házigazda MVSI úszó szakosztályának tagjai nagyon jól szerepeltek, sok egyéni csúcsot értek el, pedig nem készültek külön erre a versenyre, így ezek az eredmények még inkább felértékelődnek. A sportiskolások összesen 24 érmet szereztek. Figyelemre méltó, hogy öt váltót indítottak és mind az öt dobogóra is tudott állni.
–    Külön kiemelni senkit nem szeretnék, mert mindenki megérdemli ezt jó teljesítménye alapján, hiszen sikerült kiemelkedően teljesíteniük minden számban, amiben indultak – fogalmazott Hutkai Dániel edző. – Tették mindezt úgy, hogy mindenki 3-4 versenyszámot úszott. A 400 méteres gyorsúszás jelentette a gyerekek számára a legnagyobb kihívást, hiszen ezt kötelezően teljesíteniük kellett, de ott is mindenki remekül helytállt. Ha továbbra is ilyen szorgalmasan és jól dolgoznak a gyerekek, akkor év végén mindenki nagyon jó eredményekben reménykedhet!
 
A versenyen ezúttal is egy-egy versenyszámmal emlékeztek meg a rendezők Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról, Vígh Józsefről, Miskolc város örökös edzőjéről, Delneki Miklósról, a városi, illetve a megyei szövetség kiváló sportvezetőjéről, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról.

Fotó:Az MVSI eredményes úszóinak egy csoportja.

Eredmények letöltéséhez kattintson ide!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek