2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Választási csalás Fóton

A Jobbik Pest Megyei Választmányának elnöksége felháborodottan értesült arról, hogy Fóton ismeretlen személyek szervezetten szállítják a Sikátorpusztán élő választókat voksolni. Tegnap a területen egy szórólap arra hívta fel az ott élők figyelmét, hogy a részvétel érdekében busz áll majd a választók rendelkezésére, hogy minél többen élhessenek szavazatukkal. A szórólapon semmilyen logó nem szerepelt, csupán úgy írták alá: „A szervezők”.

Megfigyelőink délelőtt megtalálták az IDV 181-es forgalmi rendszámú fehér Volkswagen típusú kisbuszt, és rögzítették, amint a szavazók egy, a szavazókörhöz közeli buszmegállóban kiszállnak, majd elindulnak a szavazókör felé.

A Jobbik megfigyelői azonnal értesítették a rendőrséget, valamint a szavazóköri delegáltunk az esetről jegyzőkönyvet vetetett fel. A helyi választási bizottság megállapította a jogsértést, s úgy határozott, hogy a Jobbik mellett ő is büntető feljelentést tesz választási csalás miatt.

Szégyen, hogy Magyarországon – noha bűncselekmény, mégis – bevett szokásnak számít az emberek megvásárlása és szervezett szavaztatása. Őszintén reméljük, hogy a rendőrség gyors nyomozást követően hamar kézre keríti a választási csalás elkövetőit.

Csanádi Gábor Ferenc, a Jobbik Pest Megyei Választmányának szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…