2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Közmunkára jelentkezem!

Ma „álruhás országjárásom” második állomása következett. Gyöngyöspatán jelentkeztem közmunkára. Lehúztam a brigáddal egy nyolc órás műszakot az épülő tanyán, ahol a város közintézményeinek ellátását fogják biztosítani, illetve biztosítják már most is. Amit ott megtermelnek, azt eszi az óvodás, az iskolás, a jegyző és a polgármester is.
A felszolgálói munka után ez egy más világ volt, de szintén nagyon hasznos. A brigád tagjai között voltak cigány és magyar etnikumú állampolgárok, de ebből semmilyen probléma nem származott, mert mindenki szorgalmasan dolgozott. Ahogy polgármester úr elmondta, itt azok maradtak, akik megbecsülik a munkát.

A nap során bálát pakoltunk egész délelőtt, ami nem könnyű munka, átcsúsztunk a délutánba, mire befejeztük. A takarítás után még öt szilva és két barackfa elültetése is belefért a munkaidőbe. Tegnap Csornán vadkörte pálinkát kaptam a fórumom után, amit most a közmunkásokkal közösen ittuk meg a nap végén.

Ezután egy rövid tárgyalás következett Gyöngyös és Gyöngyöspata városok polgármestereivel, valamint Gyöngyössolymos szakmai képviselőjével a közmunkaprogram tapasztalatairól.

Ez sem volt hiábavaló nap. Pénteken újra feltűnök valahol, valamilyen szakmában. Ja, és 47 ezer forintból nem lehet megélni…

Vona Gábor (2013. november 19.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…