2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Jobbik: csökkentsék a miskolci kis- és középvállalkozások adóterheit

Ha a Fidesz komolyan gondolja, hogy az adósságátvállalás jelentősen javít Miskolc gazdasági helyzetén, az önkormányzat csökkentse a helyi vállalkozások adóterheit, jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

A politikus hangsúlyozta, Miskolcon a legfontosabb munkaadók a helyi kis- és középvállalkozások, ezért mind a gazdaságélénkítés, mind a munkahelyteremtés szempontjából kulcsfontosságú a levegőhöz juttatásuk. A Jobbik ezért azt javasolja, a városvezetés minimum 10 százalékkal csökkentse a vállalkozásokat terhelő helyi adók, legfőképp az iparűzési adó és az építményadó mértékét. Ha ezt nem teszi meg a Fidesz, azzal egyrészt beismeri, hogy nem becsüli meg a helyi kkv-szektort, másrészt, hogy az adósságátvállalás a jelentős mértékű forráselvonás miatt nem jelent valódi könnyebbséget Miskolcnak, mondta az ellenzéki párt politikusa.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint hogyan értékeli a Jobbik a multinacionális Takata miskolci letelepedését, Jakab Péter úgy reagált:  „A Jobbik két dolgot vár el egy multinacionális cégtől: magyar beszállítókkal dolgoztasson, a munkavállalóinak pedig biztosítson európai béreket. Miskolc akkor profitálhat igazán a Takatából, ha ezek a feltételek teljesülnek.” A helyi adók vonatkozásában megjegyezte, a japán multit a Fidesz mentesíti például a telekadó megfizetése alól.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…