2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kormányváltástól fél a Fidesz

Ma rendkívüli napirend-kiegészítéssel az Országgyűlés elé erőltetett a kormánytöbbség kilenc olyan törvényjavaslatot, melyet a plenáris ülést megelőző munkanapon vagy akár csak tegnap, azaz vasárnap nyújtottak be. A Jobbik megérti, hogy a közelgő kormányváltástól való félelmében a Fidesz szeretne addig is minél több törvényjavaslatot keresztülvinni, de a látszatát meg kellene adják annak, hogy legalább elolvassák, amit megszavaznak.
Sem az Országgyűlés, sem annak bizottságainak meghívójában a napirendi javaslatokban nem szerepelt ez a kilenc törvényjavaslat, így mi, be nem avatott képviselők nem is tudtunk felkészülni rájuk a mai vitára. Például a szociális törvény tegnap, tehát vasárnap benyújtott módosításának általános vitára alkalmasságáról az illetékes szociális bizottság még nem is döntött, de a kormánytöbbség a szakmai állásponttól függetlenül a hétfői plenáris ülésen már döntést hozott a vitára bocsátásról.

A Jobbik ezért nem vesz részt például a 24 oldalas kulturális salátatörvény vitájában, miután a ma kizárólagosan illetékesnek kijelölt bizottságban is ugyanígy nyomták keresztül, hogy csak ma került fel a korábban más tartalommal kiküldött napirendre, és bármilyen hozzászólás nélkül, sőt egyetlen előterjesztői szó nélkül, olvasatlanul megszavazták általános vitára. A Jobbik kéri az előterjesztőket, hogy támogassák a vita elnapolására vonatkozó ügyrendi javaslatot.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…