2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Fidesz-KDNP bújtatja a szemkilövetős rágalmazó képviselőt

Az országgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége nem adta ki a 2006-os őszi események kapcsán szemkilövetésről beszélő Simonka Györgyöt. A fideszes képviselő 2013. április 5-én a Blikk című napilap internetes portálján fogalmazott úgy, hogy „Gyurcsánynak kijárna a szóban forgó büntetés, azért, mert 2006-ban emberek szemét lövette ki…”
Ez az állítás hazugság és rágalom, amiért a Demokratikus Koalíció elnöke büntetőpert indított Simonka ellen.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint 2013. augusztus 21-én úgy döntött, hogy Kövér László házelnöktől kikéri a fideszes képviselő mentelmi jogát.
Ha Simonka nem csak rágalmazni és hazudni akart volna, maga kérte volna mentelmi joga kiadását, hogy állítását bizonyíthassa a bíróság előtt. Ehhez azonban gyáva volt, a mentelmi joga mögé bújt. Azzal, hogy a Fidesz-KDNP nem adta ki Simonka mentelmi jogát, a Fidesz elismerte, hogy képviselőtársuknak semmilyen bizonyítéka nincs, állítása hitvány rágalom.
Ha Simonka mentelmi joga áprilisban megszűnik, az eljárás újra indul ellene. De hogy addig se ússza meg a dolgot, Gyurcsány Ferenc a jó hírnév megsértése miatt polgári pert is indít ellene.

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…