2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Szemfényvesztés a kulturális közfoglalkoztatás

A kormány 2013 novembere és 2014 áprilisa között kulturális közfoglalkoztatási programot indít. A programban mintegy 4000, legalább érettségivel rendelkező foglalkoztatott vehet részt, de a program nyitva áll diplomás munkanélküliek számára is. A program költségei mintegy 2,5 milliárd forintra rúgnak. A program, illetve az ahhoz kapcsolódó képzések tartalmáról semmit nem lehet tudni. Az azt lebonyolító Nemzeti Művelődési Intézet csupán a szokásos semmitmondó közhelyeket ismételgeti a foglalkoztatottaknak a munkaerőpiacra való visszajuttatásáról.

A DK arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormány az elmúlt közel négy évben semmit nem tett a közkultúra, a közművelődés érdekében. Miközben milliárdokat síboltak a kormány ideológiáját terjesztő Magyar Művészeti Akadémiába, magukra hagyták a közművelődés vidéki intézményeit, ellehetetlenítették azok működését. A kormány számára nem a kultúrához való hozzáférés biztosítása, nem a demokratikus kultúrpolitika, hanem a kulturális terület kisajátítása az alapvető cél.

A DK leszögezi, ez a program nem segít az ágazat gondjain, nincs szó másról, mint a kormány választásokat megelőző újabb hazug propagandájáról. A kormányváltást követően a DK a demokratikus kultúrpolitika megvalósulása érdekében fog dolgozni.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…