2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Feljelentést tett a Jobbik a B.-A.-Z. Megyei Kórház ügyében

A párt olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek alapján fennáll a gyanúja annak, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban az elmúlt években különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést illetve költségvetési csalást követtek el.
Minderről Badány Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és Jakab Péter miskolci önkormányzati képviselő számolt be pénteki sajtótájékoztatóján.  A politikusok úgy vélik, nem a csecsemőhalálozás áll Csiba Gábor kórházigazgató, KDNP-s képviselő felfüggesztése majd visszahelyezése mögött, hanem politikai játszmák, többek között arról, a választások közeledtével mennyire vállalhatóak a kórházban zajló ügyletek.

Hangsúlyozták, a Jobbikot nem a politikai játszmák érdeklik, hanem az, hogy a közélet és a közintézmények egyszer s mindenkorra megtisztuljanak a korrupciótól, ezért tettek feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint költségvetési csalás gyanúja miatt. Mint mondták, a párthoz eljuttatott iratok szerint a kórház olyan szerződést írt alá egy fideszes és szocialista kötődésű magánvállalkozással, amely az intézményre döntően kötelezettségeket hárít, miközben a haszon a céget gyarapítja. Az ügylet a dokumentumok szerint 17 milliárd forint kárt okozhatott az adófizetőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…