2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A hajléktalankérdést csak a Jobbik tudja megoldani

A Jobbik támogatja a főpolgármesternek és a kerületi önkormányzatoknak az életvitelszerű tartózkodás céljára tiltott területekre vonatkozó előterjesztését. Emlékezteti a jogszabály ellen tiltakozókat, hogy más, nyugat-európai városokban bevett eljárás a közterületek egy részének az életvitelszerűen ott élőktől való mentesítése. Arra is találhatunk példákat, hogy ezekre a területekre, ilyen céllal belépőket hatóságilag szállítják vissza a külső városrészekben található hajléktalanellátó intézményekbe.



A Jobbik Magyarországért Mozgalom azonban magát a rendeletet pusztán tüneti kezelésnek tartja. Az életvitelszerűen közterületen tartózkodóknak a sűrűbben lakott területekről való kitiltása nem megoldás a hajléktalanság felszámolására, csupán annak látótérből történő eltüntetése. Ezért a Jobbik a rendeletalkotással párhuzamosan átfogó, közterületfejlesztési és karbantartási közmunkaprogramot, és reszocializációs intézményrendszert követel, ezek híján a többség soha nem lesz képes visszailleszkedni a társadalomba. Az önhibájukon kívül utcára kerültek számára meg kell teremteni azt az utat, amelynek segítségével újra talpra állhatnak.

A Fővárosi Közgyűlés működését ma megakadályozó, jellemzően felsőosztálybeli, budai rendetlenkedőknek pedig azt ajánljuk, hogy amennyiben a hajléktalanság ellen szeretnének harcolni, akkor inkább a munkahelyteremtésből vegyék ki a részüket. A budapesti polgárok békés többsége már számtalanszor, határozottan állást foglalt az életvitelszerűen közterületen tartózkodás higiéniai, közbiztonsági és városképi hatásaival szemben.

A Jobbik fővárosi frakciója

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek