2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK:Tarlós gyáva politikai trükkje

A szeptemberi érthetetlen döntés után, amikor kiváló színigazgatók – Eszenyi Enikő és Kerényi Miklós Gábor – érvényes és jó pályázat után nem nyerték el a jogot színházuk továbbvezetésére, itt az újabb botrány! A 2013. november 14-i Fővárosi Közgyűlés újabb pályázatot ír ki a Vígszínház és a Budapesti Operett Színház vezetésére, de már csak másfél évre! A pályázat nyertese a szokásos és indokolt 5 év helyett, mindössze ennyi ideig vezetheti a színházat.

A teljes hozzá nem értésről és Tarlós István főpolgármester politikai gyávaságáról szól ez az előterjesztés.
A főpolgármester titkolózik a választók előtt, szégyelli bevallani, hogy kiszolgálja fideszes főnökeit, akik más igazgatókat látnának szívesebben e színházak élén is. Tarlós István nem mer szembe menni se a fidesz „jobbszélsőivel”, de a színházi szakmával és a színházértő közönséggel sem. Ezért inkább rövidebb időre nevezné ki az igazgatókat. Ez nem más, mint gyáva politikai trükk!

Az a bizonytalanság, amit ezzel a döntéssel okoz, tönkre tesz két jól működő,  elsöprő hazai és külföldi sikereket arató , művészi és közönség díjas  színházat.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a főpolgármestert, hogy vállalja azt a felelősséget, amit Budapest vezetése jelent, s politikai gyávaságból ne tegyen tönkre újabb kulturális műhelyeket!

A pályázatokat a szokásos és indokolt 5 évre írja ki a Fővárosi Közgyűlés!

Gy. Németh Erzsébet
DK Országos Elnökség tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…