2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Segélyt és krumplit hoztunk!”

A Készenléti Rendőrség megerősítő feladatokat ellátó járőrei fél órán belül elfogták, majd az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették a magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó rablókat.

A nyomozás adatai szerint egy idős házaspár csokvaományi családi házánál 2013. november 9-én 8 órakor magukat önkormányzati dolgozóknak kiadó személyek jelentek meg autóval, mondván segélyt, valamint egy-egy zsák krumplit és hagymát hoztak. A portára az ott lakók megtévesztésével bejutó férfiak egyike a „kiutalt” segély összegének átadásához a tulajdonossal egy húszezer forintos címletű bankjegyet kívánt felváltatni, miközben társai eltulajdonították a háziak készpénzét és ékszereit. Amíg a bűnözők közül hárman az ingatlanban „dolgoztak”, addig két társuk az utcán az autónál maradva figyelési feladatokat látott el.

A tolvajokból lett rablók pechére a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt a házhoz érkeztek a tulajdonosok közelben lakó hozzátartozói, akik kérdőre vonták a hívatlan látogatókat és közölték velük, hogy visszatartják őket az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.

A kelepcébe került tolvajok az eltulajdonított értékek megtartása érdekében tettleg bántalmazták a háziakat, valamint a védelmükre kelő hozzátartozókat és azok szomszédját, majd elmenekültek a helyszínről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentést követően, a térségben megerősítő feladatokat ellátó Készenléti Rendőrség X. Bevetési Osztályának járőrei az elkövetők autójának nyomába eredtek, amit Bükkmogyorósdnál 8 óra 20 perckor feltartóztattak. Az elfogott rablókat az egyenruhások az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították.

Az elkövetők a meneküléshez használt autó forgalmi rendszámát meghamisították oly módon, hogy arra egy fekete színű szigetelő szalagot ragasztottak, amivel az azonosító egyik betűjét „I” helyett „L”-re változtatták.

A nyomozóhatóság lefoglalta a sértettek által a támadók egyikének dulakodás során megszerzett mobiltelefonját, valamint az állítólagos terménykiutalásról kiállított, majd összegyűrt fiktív bizonylatot is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a sajóbábonyi 29 éves L. Gábort és 18 éves Sz. Róbertet, valamint a sajószentpéteri 23 éves L. Lajost és 19 éves L. Lászlót, továbbá a járdánházai 19 éves R. Józsefet az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A terheltekkel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntett, magánlaksértés vétség, garázdaság bűntett, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság az illetékes ügyészségen előterjesztést tesz a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek