2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: a múzeumi negyed értelmetlen vállalkozás

A választások közeledtével a kormány értelmetlen és átgondolatlan presztízsberuházásokkal igyekszik maga mellé állítani a választókat. A Városligetbe tervezett múzeumi negyed és a Liget Budapest projekt olyan vállalkozás, amelynek nem világosak a költségkihatásai, nincsenek hozzá költségvetési források, nem tudni, lesz-e mód uniós támogatásra, nincs mögötte egyeztetett szakmai koncepció, nincsenek háttér- és hatástanulmányok, csak bizonytalan becslések arra nézve, hogy a projekt milyen feltételezett turisztikai, gazdasági haszonnal járna.


Az eddig megismert tervek szerint ugyanakkor a múzeumi negyed jelentős mértékben károsítaná a Városligetet, durván csorbítaná annak ökológiai és városszerkezeti értékeit, csökkentené a zöldterületet, szükségtelenül tovább terhelné ezt az idegenforgalom által egyébként is frekventált területet.

A DK követeli, hogy a kormány azonnal hatállyal függessze fel a Liget projekt előkészületeit, kezdjen széleskörű szakmai, társadalmi egyeztetésbe, tegyen minden eddigi döntést nyilvánossá. Elfogadhatatlan és megengedhetetlen, hogy a kormány elképzelhetetlen mennyiségű közpénzen tegye tönkre a Városligetet, és szipolyozza ki magyar művészeti élet múzeumi negyeden és az MMA-n kívül eső részét.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek