2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Rogán Antal sajtótájékoztatójára: Csődöt mondott az Orbán-kormány közbiztonsági politikája

Reagálás Rogán Antal sajtótájékoztatójára: Csődöt mondott az Orbán-kormány közbiztonsági politikája

Ahogy a Jobbik korábban is felhívta rá a figyelmet, a büntetőjog radikális szigorítására van ahhoz szükség, hogy az ároktői banda néven elhíresült gyilkosokhoz hasonló elkövetők az eljárás elhúzódása miatt ne hagyhassák el a büntetés-végrehajtási intézményt, így lehetőségük se adódjon a szökésre.
Ennek érdekében a Jobbik ismét kezdeményezi, hogy azon bűnelkövetők esetében, ahol a minimális büntetési tétel elérné vagy meghaladná az ötéves szabadságvesztést, a házi őrizet alkalmazását a törvény zárja ki. Továbbá újra szorgalmazzuk, hogy azon bűnelkövetők esetében, ahol a minimálisan kiszabható szabadságvesztés nem érné el az öt évet, ott kényszerintézkedésként alkalmazható legyen a házi őrizet, ha az elkövető a házi őrizet alatt folyamatosan korszerű, a tartózkodási hely megállapítására alkalmas jeladóval ellátott nyomkövető karperecet lenne kötelező viselni, így a rendőrség az esetleges szökésről azonnal értesülhetne.

Az Orbán-kormány közbiztonsági politikájának csődje, hogy a törvénytervezetet az Országgyűlés kénytelen házszabálytól eltéréssel tárgyalni: kilencvenszer két hét alatt sem lett rend az országban.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek