2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

dr. Kovács László adja vissza a köz pénzét!

A miskolci sírgyalázásra november 1-jén derült fény.
Azóta a megrendelő képviselő, a Városháza mellébeszél és elterelő intézkedésekről döntött.

Herman Ottó és Vásárhelyi István sírját, melyek a Nemzeti Sírkert részei is, dr. Kovács László Fidesz-KDNP képviselő 2012-ben és  2013-ban felújíttatta. Erre tavaly 985,010 Ft-ot, az idén 996,950 Ft-ot költött a miskolci 20. számú önkormányzati választókerület fejlesztési alapjából.
dr. Kovács László 1998 óta önkormányzati képviselő, maga is megszavazta a védett síremlékekről szóló helyi rendeletet és feltételezhetően ismeri Herman Ottó és Vásárhelyi István munkásságát.

Az országos botránnyá dagadt sírgyalázás után két intézkedést követelünk Kriza Ákos Miskolc polgármesterétől és az önkormányzati képviselőtől:

1. nyilvánosan kérjenek bocsánatot a törvénysértésért és az önkormányzati rendelet megszegéséért,
2. Miskolc Önkormányzata 2013. november 21-i üléséig dr. Kovács László Fidesz-KDNP képviselő fizesse vissza a Város kasszájába az 1,981,960 Ft-ot és a helyreállíttatás költségeit.

Amennyiben a fentieknek nem tesznek eleget a képviselők, úgy Miskolc város jó hírének csorbításáért és a közpénzek törvénytelen felhasználásáért büntető feljelentést teszünk!

A Demokratikus Koalíció Miskolci Szervezete

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…