2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A DK nem kér a hazug, Orbán-féle „nemzeti egységből”

A Magyar Állandó Értekezlet egyhangúlag elfogadott zárónyilatkozata szerint „2014 az egységes magyar nemzet közjogi kiteljesedésének éve lesz”. A meghívott ellenzéki pártok képviselői által is aláírt dokumentum „üdvözli, hogy a magyar állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok is részt vesznek a magyarországi választásokon”.

A kormányfő köszönetet mondott az ellenzéknek, és hangoztatta: „a Kárpát-medencében élő magyarság számíthat arra, hogy egy sikeres anyaország áll majd a háta mögött… a három és fél évvel ezelőtt elindított gazdaságpolitika és társadalomszervezés meghozta a nemzetközi elismertséget.”

A Demokratikus Koalíció továbbra sem tartja elfogadhatónak, hogy azok döntsenek Magyarország sorsáról, akiket e döntés politikai következményei közvetlenül nem érintenek. Elutasítjuk a „közjogi nemzetegyesítés” önös pártérdeket szolgáló, felelőtlen politikáját. Az egyoldalú nacionalista törekvések konfliktusokat szülnek, és nem segítik elő a térség népeinek békéjét. Csak a megvetés hangján szólhatunk az olyan otromba hazugságokról, amilyeneket a miniszterelnök hangoztatott a „sikeres anyaországról” és annak „nemzetközi elismertségéről”.

Magyarország gyalázatos helyzetbe jutott: a demokratikus jogállam romokban, a gazdaság stagnál, a kormányzat nemzetközi megítélése ötven éve nem látott mélypontra süllyedt. Aki harcban áll Európával, az nem segíti elő a magyar kisebbségek érdekét, hanem árt nekik.

A DK az európai integráció kereteiben, a szomszéd országokkal együttműködve
kívánja előmozdítani a határon túli magyar közösségek szülőföldjükön való boldogulását.

Debreczeni József
a Demokratikus Koalíció alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…