2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Autóipari csúcstalálkozó Budapesten

November 7-én nyitotta meg kapuit az első hazai Automotive Hungary szakkiállítás, amelyen Magyarország egyik sikerágazata, az autógyártás mutatkozik be. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén megrendezésre kerülő kiállításon a közel 200 kiállító bemutatja a járműgyártás teljes spektrumát, a tervezéstől a kivitelezésig. A széleskörű kiállítói kínálathoz magas színvonalú szakmai programsorozat is kapcsolódik, amelynek 3 kiemelt pillére az üzlet, a tudomány, és a karrier.


Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár védnökségével, mintegy 200 autóipari kiállítóval nyitotta meg kapuit az első Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás.  Az ünnepélyes megnyitón tartandó beszédében Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország mára az európai autógyártás egyik fellegvára lett, 2013 az ágazat sikeréve. Az autóipar kiemelkedő jelentőségű szektor a nemzetgazdaság szempontjából is: több mint 100 000 munkahelyet biztosít, 15 milliárd eurónyi terméket állít elő éves szinten, s a magyar export negyedét adja – mondta az államtitkár. Köszöntőjét követően az Audi Hungária Motor Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., és a Magyar Suzuki Zrt. ügyvezetőinek előadásai következtek. A délutáni blokkban hallható többek között a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Continental Hungária Kft., valamint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. előadása.

A szakkiállítás kiváló lehetőség az autóipari trendek és a piac fejlődésének nyomon követésére, a hosszú távú életpálya modellek megismerésére, álláslehetőségek feltérképezésére, hiszen többek között a négy magyarországi autógyár és számos elsőkörös beszállító vesz részt kiállítóként a rendezvényen. Bemutatkoznak továbbá az ipari elektronika, a járműipari informatika, az automatizálás, a design-tervezés, a szerszám- és alkatrészgyártás, a logisztika, a szakmai szervezetek és szakmédia képviselői. A rendezvény a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára is kínál látnivalókat, információkat a hosszútávra tervezhető járműipari tanulási és foglalkoztatási életpályák bemutatásával.

A nyitónapon, november 7-én kerül sor a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete és a Magyar Gépjárműipari Szövetség közös szervezésében a hagyományos őszi autóipari beszállítói fórumra, amelyre az autógyárak és elsőkörös beszállítóik által előre megadott igények alapján több mint 120 cég regisztrált. Az Automotive Hungary kiállítás keretében kerül sor az Autopro járműipari és beszállítói szakportál által szerkesztett a „Magyar Járműgyártás Nagykönyve” c. kiadvány második kiadásának bemutatójára.

Az Automotive Hungary kiállítással párhuzamosan rendezik meg az Autótechnika Nemzetközi Járműfenntartó-ipari szakkiállítást is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek