2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Csillagok háborúja és Queen poszterekre ment el Gönczi Gábor zsebpénze

Csillagok háborúja és Queen poszterekre ment el Gönczi Gábor zsebpénze

Gyerekkorában poszterekre, kamaszként zenekarának felszerelésére költötte el megtakarított pénzét Gönczi Gábor műsorvezető, aki idén először vesz részt az ismert bank Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn zsűritagként. A háromfordulós versenyre 3-5 fős általános iskolás csapatok nevezhetnek 2014. január 10-ig.

 „Egész életünkben mindig gyűjtöttünk valamire a családommal. Gyerekkoromban tetőzött a takarékbélyeg-láz, az összes spórolt pénzemen Csillagok Háborúja és Queen posztereket vettem” – mondta Gönczi Gábor, az RTL Klub Fókusz című műsorának műsorvezetője, aki idén először fogja általános iskolások pénzügyi tudását zsűrizni a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn. „16 éves koromig nem voltak konkrét vágyálmaim. Aztán megalapítottam a Smile zenekart, aminek a gázsiját sokáig kizárólag a saját felszerelésünk tökéletesítésére fordítottuk. A Fókusznál 21 éves korom óta dolgozom, azóta a saját keresetemből élek. Ebből mindig félretettem, az első lakásom indulótőkéje is ebből származik. A mai napig szeretek félretenni, de nem vagyok „befektető” típus. Amim van, azt végső soron szeretem elkölteni. Igaz, nincsenek tartalékaim, de az élményeimet nem adnám oda semmiért” – tette hozzá.

 

A háromfordulós versenyre általános iskolai tanulók nevezhetnek 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). Az első, online szakasz során a résztvevőknek a www.kh-vigyazzkeszpenz.hu weboldalon található feladatokat kell megoldaniuk és beküldeniük 2014. január 10-ig. A beérkezett legjobb pályázatok közül a zsűri választja ki a második fordulóba továbbjutó csapatokat, akik részt vesznek a márciusban induló regionális középdöntőkön. A verseny utolsó szakaszában pedig a döntős csapatoknak kell bizonyítaniuk pénzügyi ismereteiket a májusi, budapesti döntőn.

 

„A  Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel az az elsődleges célunk, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban, játékos formában elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket, hogy majd felnőttként tudatosabban hozzák meg gazdasági döntéseiket és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. A zsűri minden esetben igazságos döntést kíván hozni, ha kell, szigorúak leszünk, ugyanakkor ahogy a korábbi években is, igyekszünk a versenyfordulókon tapasztalt pozitívumokat kiemelni a diákoknak, hogy azokból okulva minél több hasznos tudásra tegyenek szert” – mondta Horváth Magyary Nóra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek