2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Magyar Hajnal is csupán egy „kamupárt”

A Jobbik nem kíván túl sok szót fecsérelni a hivatalosan még be sem jegyzett Magyar Hajnal elnevezésű párt megalakulásának bejelentésére, pusztán a sajtómegkeresések miatt reagálunk. Meglátásunk szerint a Magyar Hajnal komolytalan formáció, a 10 alapító tagon kívül nem rendelkeznek se alapszervezetekkel, se tagsággal, de híján vannak képviselőjelölteknek és aktivistáknak is. Több mint két hónap alatt még a pártjukat sem sikerült bejegyeztetniük a bíróságon, s annak ellenére, hogy indulni kívánnak a választásokon, nem rendelkeznek se programmal, se koncepcióval.

Az alapító tagjai közül többen a Jobbikból kizárt vagy kilépett sértett emberek, akik egymással is nehezen összeférhető személyiségek, így a pártba már induláskor bele van kódolva annak szétesése is. Erkölcsileg pedig komoly teher, hogy az új párt elnöke olyan személy, aki Szent Koronára tett esküjét megszegve nem adta vissza mandátumát.

Fő motivációjuknak azt látjuk, hogy az új kampányfinanszírozási rendszert kihasználva egyfajta „kamupártként” – 27 jelölt elindulásával – komoly anyagi forrásokhoz jussanak.

A Jobbik mindettől függetlenül azt kívánja a Magyar Hajnalnak, hogy az állami kampánytámogatás megszerzésén túl találjanak maguknak hasznos nemzeti és társadalmi célokat is.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…