2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás Varga Mihály bejelentésére: Már régen asztalhoz kellett volna ülni az érintettekkel

Reagálás Varga Mihály bejelentésére: Már régen asztalhoz kellett volna ülni az érintettekkel

Hónapokkal ezelőtt valódi megoldás születhetett volna a devizahitelesek kérdésében, ha a Fidesz-kormány nem a pofátlan extraprofitot bezsebelő bankokat képviselő Bankszövetséggel, hanem a több százezer devizahiteles nevében eljáró Devizahiteles Kerekasztallal ül le tárgyalni. A Jobbik hónapok óta hívja mind a parlamenti pártok, mind a kormány képviselőit ezekre az egyeztetésekre, akik viszont eddig egyszer sem fogadták el a meghívást, azaz nem mertek a hitelkárosultak szemébe nézni.

A Fidesz-kormány azt ígérte, ha a bankok november 1-jéig nem alakítják át a devizahitelek rendszerét, akkor a kormány fog lépni. Egy újabb konzultáció kezdeményezése egy nappal a saját maguk által vállalt határidő előtt azonban ismét csak a krízis tovább burjánzását jelenti.

A Jobbik nem enged a hitelkárosultakkal közösen kidolgozott követelésekből: felvételkori forintosítást, kilakoltatási moratóriumot, soronkívüliséget és illetékmentességet a bírósági eljárásokban!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…