2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: A kormány hazudik a történelemről is

A kormány újabb történeti intézetet hozott létre Veritas néven. A jövőre felálló intézet azonban nevével ellentétben nem a történeti igazság kutatására, hanem a történelem meghamisítására szerveződött. Ugyanúgy, mint a korábban létrehozott Rendszerváltás Történetét Kutató Központ, a Molnár Tamás Kutató Központ, vagy éppen a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Az Orbán-kormány nem elégszik meg a magánnyugdíjak, a földek, a trafikok ellopásával, a közbeszerzések elcsalásával, hanem a nemzet múltját, történelmét is el akarja lopni.

A kormány eddig több mint két milliárd forintot fordított közpénzből ezeknek az intézeteknek a felállítására. Ezek a „kutatóközpontok” azonban eddig semmiféle tényleges tudományos eredményt nem mutattak fel, azt sem lehet tudni, hogy ténylegesen léteznek-e. Mindeközben a kormány a tudományos intézeteket, az egyetemi kutatóközpontokat működésüket súlyosan veszélyeztető elvonásokkal sújtja.

A DK elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány közpénzeket fordít saját hagymázas ideológiájának terjesztésére. A 2014 tavaszán bekövetkező kormányváltás esetén a DK ragaszkodni fog ezeknek az álintézményeknek a felszámolásához, s az ezekre tervezett összegeket a felsőoktatás fejlesztésére, valódi tudományos kutatások támogatására fogja fordítani.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…