2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Feljelentették a miskolci jobbikosokat

Levideózott renitensek jelentettek fel jobbikosokat és civileket Miskolcon, hivatkozva arra, hogy a Lyukóvölgyben bejárást tartó politikusok és aktivisták megsértették személyiségi jogaikat. A Jobbik szerint a hatóságok lázítják a rendbontókat. Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő elmondta, a Települések Magmaradásáért Egyesülettel rendszeresen tartanak közös bejárást Miskolc problémás területein azzal a céllal, hogy rögzítsék és jelezzék a jogsértéseket az illetékes hatóságoknak. „Úgy tűnik, utóbbiaknak elegük lett abból, hogy folyamatosan munkát adunk nekik” – jegyezte meg a képviselő azok után, hogy az egyik, általa mélyigénytelennek nevezett személy feljelentést tett arra hivatkozva, megsértették személyiségi jogait akkor, amikor nyilvánosságra került egy róla készült videó. (http://www.youtube.com/watch?v=X_XrWT5odZ4). Az esetre azután került sor, hogy a jobbikosok elküldték a felvételt Pintér Sándornak, kérve a törvénysértő állapotok felszámolását.

A politikus úgy véli, az illető nem magától tett feljelentést, hanem a hivatalos szervek „motiválták” azért, hogy rendőrség elé citálva „leszoktassák” a radikálisokat a jogsértések dokumentálásáról. A képviselő szerint az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a hatóságok ma azokkal szemben lépnek fel, akik rendet akarnak, miközben a rendbontókat lázítják, akár jogi segítséget is nyújtva nekik.

Jakab ennek kapcsán elmondta, a Jobbik szerint nem a jogok az elsők, hanem a kötelességek, emberi jogai pedig csak azoknak vannak, akik képesek ember módjára viselkedni. Szerinte a hatóságok Miskolc sírját ássák akkor, amikor a jogsértők jogait védik, miközben kötelességeik számonkéréséről nagyvonalúan elfeledkeznek. Hangsúlyozta, amennyiben a választók felhatalmazzák, a Jobbik 2014-től zéró toleranciát fog hirdetni a rombolókkal szemben, legyenek azok „hétköznapi renitensek” vagy velük együttműködő hatósági személyek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…