2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Személyes kapcsolat: házhoz megy a rendőrség!

Lakossági fórumokat szervez a Miskolci Rendőrkapitányság a kerékpáron közlekedőkkel kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében.
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban nem sikerült az elvárt szintre szorítani az egy nyomon haladó járművek – különösen a kerékpárosok – részesedését a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetekben.

Éppen ezért a közelmúltban – a hagyományos kommunikációs csatornák igénybevételén túl – újszerű kezdeményezésbe fogott a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A rendőrségi szakemberek a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések polgármestereit levélben keresték meg annak érdekében, hogy a korábban kiadott balesetmegelőzési kiadványokon, felhívásokon túl, személyesen is megoszthassák a helyi lakossággal, az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, legalapvetőbb ismereteket.

 Az újszerű kezdeményezés a települési önkormányzatoknál pozitív fogadtatásra talált, melynek eredményeként 2013. október 14. és 16. között a rendőrkapitányság munkatársai már Alsózsolcán, Arnóton és Felsőzsolcán is balesetmegelőzési témájú fórumokat tartottak. A közeljövőben ugyanezen tárgyban Sajóvámoson és Bőcsön találkozhatnak és kaphatnak kérdéseikre választ a polgárok a Miskolci Rendőrkapitányság balesetmegelőzési szakembereitől.

 

Az eddigi lakossági fórumokon megtárgyalt főbb programpontok:

    a kerékpáros közlekedésre vonatkozó főbb előírások,
    a kerékpár kötelező felszerelései,
    a legalapvetőbb közlekedési szabályok elsajátításának fontossága,
    az alkohol kedvezőtlen hatásai a közlekedésre,
    a kerékpárosok sok esetben figyelmetlen, gondatlan, „nemtörődöm” magatartásának veszélyei a közutakon,
    az egy nyomon haladó járművek védtelensége, az ebből adódó kockázatok,
    a gyalogosok és kerékpárosok közlekedési kultúrájának alakítása.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek