2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Napi Tarlós: Szemét ügy

A Főpolgármesteri Hivatal szerint a lomtalanításkor kihelyezett szemét a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerül, és aki ezt onnan elviszi, azt büntetéssel, sőt börtönnel fenyegeti. Szeretnénk felvilágosítani a Főváros urait, hogy a „lomizókat” nem bűnös nyerészkedési szándék vezeti. Egyszerűen szeretnének megélni, életben maradni, ami a Fidesz Magyarországán a Budapesten is egyre nehezebb.

A szegénységet büntetni nemcsak ostobaság, de embertelenség is. Ez Tarlós István és a Fidesz politikája, azt hiszik, ha erőszakkal és büntetéssel eltüntetik a szegényeket az utcákról akkor megoldották a problémát. Törvényi eszközökkel zaklatják a hajléktalanokat, el akarják üldözni a bolhapiacot a Városligettől.  Úgy viselkednek egy különösen ostoba stucc: ha nem látom, akkor nincs is nyomor.

A döntés nemcsak embertelen, de észszerűtlen is, hiszen, ha a szemét FKF tulajdona, akkor innen kezdve az őrzéséről is gondoskodni kell. Mennyi pénzébe és energiájába kerül majd ez az ostobaság a városnak és az adófizetőknek? Valóban ez a Főváros legnagyobb városrendészeti, közbiztonsági problémája?

Felszólítjuk a Főváros fideszes vezetését, hogy ha már semmit sem tesz a szegénység enyhítésére, sőt gazdaság és szociálpolitikájával súlyosbítja azt, akkor legalább hagyja abba a nyomorultak folyamatos törvényi és rendészeti zaklatását, megalázását.

Arató Gergely
ügyvivő DK Budapest

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…