2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Erős Európához erős vezetők kellenek

A munka és az imádság megtagadása Európa gyengeségének oka. A Kereszténydemokrata Internacionálé budapesti konferenciáján beszélt a miniszterelnök. A tanácskozáson felszólaló európai politikusok egy a mostaninál erősebb, együttműködőbb Európát sürgettek. Európában ma nem az a haladó, aki a keresztény kultúráról és a munkáról lebeszélő, a válságba vezető, rossz úton akar továbbmenni, mert az a szakadékba visz. A kontinensen ehelyett ma az számít haladónak, aki megfordul és megkeresi az elhagyott jó utat, amely az alapvető keresztény értékekre, az emberi méltóságra, szabadságra, kötelességre épít, ahol az érdem a munkából táplálkozik, és ahol becsben tartják a természetes emberi közösségeket, a családot és a nemzetet. Ez vezet az erős Európához. Magyarországon az új alkotmány éppen ezt, az elhagyott jó európai utat keresi.

Az Európai Unióban ma vadászat folyik azok ellen az elsősorban közép-európai politikusok ellen, akik a keresztény Európa értékeiről mernek beszélni. Szimpla, közönséges történelemhamisítás, hogy az unió alkotmányából kihagyták az utalást a keresztény hagyományokra.

A közeljövő legnehezebb vitája lesz – vajon az EU képes-e arra, hogy egyszerre mélyítse a gazdasági együttműködést az eurózónán belül, és teret hagyjon az euróövezeten kívüli országoknak saját gazdaságpolitikájuk alkalmazására. A közös pénzt használó államoknak – az euró fenntarthatóságáért – létre kell hozniuk a bankuniót, a közös eurózónás költségvetést és adórendszert, valamint a közös szociális elosztási szabályokat. Az euróövezeten kívüli országoknak pedig saját gazdaságpolitikát kell folytatniuk.

Ma Európában tartani kell a személytelenség elhatalmasodásától is, amivel szemben meg kell védeni a civilizációt. Az intézmények olyanok, mint a számítógépek, csak azt tudják végrehajtani, amire beprogramozták. Amikor jól mennek a dolgok, ez kiválóan működik, de amikor rosszra fordul, vagyis válság idején nem a számítógépekre hasonlító intézményektől, hanem a programozó matematikusoktól kell várni a megoldást. Európa most éppen attól szenved, hogy nincsenek vezetői az intézmények újraprogramozására.

Erős személyi vezetés, valamint új gondolatok, bátor döntések és elkötelezettség nélkül nem leszünk úrrá a válságon. Ezért is nagyon fontos a soron következő EP választás, amikor is nem színtelen, fakó frakciókat kell beültetnünk az EP-be, hanem erős, vezető személyiségeket kell megválasztanunk, akik képesek lesznek arra, hogy újraprogramozzák az intézményeket. Ki kell szabadítani Európát a liberális bizalmatlanság és a szabadjára engedett kapzsiság szorításából, amihez erős vezetők kellenek – jelentette ki Orbán Viktor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek