2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
„Háztűznéző” a tanyán

Bűnt büntetés követ – pénzbírság garázdaságért

Bűnt büntetés követ – pénzbírság garázdaságértMinden ügy fontos! Családi veszekedésből és birsalma szüretből lett szabálysértés, majd gyorsított eljárásban bírósági határozat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság egy hét alatt négy személyt vett szabálysértési őrizetbe, egyben gyorsítot eljárásban kezdeményezte bíróság elé állításukat.

Hatvanezer garázdaságért
Egy családi veszekedés miatt riasztották a Taktaharkányi Rendőrőrs járőreit, ahol a házigazda mondta el, hogy, mi okozta a perpatvart. A rendőr tájékoztatta a jogairól és az esetleges feljelentés lehetőségeiről. Ekkor a férfi kiabálni kezdett, minősíthetetlen kifejezésekkel illette a rendőröket, akik újból tájékoztatták amennyiben tovább folytatja agresszív viselkedését, akkor garázdaságot követ el. Nem hagyta abba, ezért a rendőrök előállították őt a Szerencsi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették, egyben a hatóság kezdeményezte gyorsított eljárásban bíróság elé állítását. A Szerencsi Városi Bíróság határozatában a taktaharkányi férfival szemben 60 000 forint pénzbírságot szabott ki.

Drága szüret
A Tállyai Rendőrőrs járőrei tetten értek két nőt és egy férfit, amint más tulajdonában lévő gyümölcsösből birsalmát szedtek, amit aztán autójukba pakoltak, mintegy 110 kilogrammnyit. A rendőrök szabálysértési őrizetbe vették őket, egyben kezdeményezték gyorsított eljárásban bíróság elé állításukat. A taláros testület 20 000, illetve 15-15 000 forint pénzbírságot szabott ki az illegális szüretelőkkel szemben.

Információs háttér:
A szabálysértésekről szóló törvény az elzárással sújtható szabálysértések körében – amennyiben tettenérésre kerül sor – a gyorsított bíróság előtti felelősségrevonás érdekében lehetővé teszi az un. szabálysértési őrizet elrendelését. Az őrizet időtartama a bíróság érdemi határozatának meghozataláig, de legfeljebb huszonnégy óráig tarthat. A törvény szerint az eljárás alá vont személyt nyomban szabadon kell bocsátani, ha a szabálysértési őrizet tartama alatt a bíróság a gyorsított eljárást nem folytatta le, vagy nem szabott ki elzárást.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…