2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Kötelességünk gondoskodni az előttünk járó korosztályokról

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő szeretettel és tisztelettel köszönti a szépkorúakat az Idősek Világnapja alkalmából, akik kemény munkájukkal és kitartásukkal évtizedeken át megalapozták azt a jelent, amelyben a mai aktív korosztály boldogulni tud.


2010 előtt voltak olyan kormányok, amelyek nem gondoskodtak az idősekről, a Gyurcsány-Bajnai kormányok újra és újra elvettek az idősektől és a nyugdíjasoktól. A Fidesz viszont az ellenzéki pártokkal ellentétben megőrizte vállalásait, és ha szükség volt rá, konfliktusokat felvállalva, törvényeket átírva, a bukott baloldal heves ellenkezése közepette csökkentette az idősebb korosztályok terheit, például a rezsicsökkentéssel. A Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy szövetséggel ellentétben, akik rossz bankárokat szolgáltak, közben pedig a nyugdíjasoktól vették el az ország számára szükséges költségvetési tételeket, a Fidesz filozófiája egészen egyszerű: emeljük a nyugdíjakat, a vásárlóértékét nemcsak megőrizzük, de növeljük is és ezzel együtt csökkentjük az idősek kiadásait.

A nyugdíjrendszer igazságtalanságain változtattunk – sok életerős, dolgozni tudó egyenruhás fiatalembertől megvontuk a korkedvezményt, hogy inkább az egész életüket végig dolgozó és közben gyermeket nevelő nőknek, édesanyáknak tudjunk korkedvezményt adni. Lehetővé tettük, hogy 40 év munka után nyugdíjba mehessenek, eddig 108 ezer nő, édesanya élt ezzel a lehetőséggel. Azt az igazságtalanságot sem hagytuk szó nélkül, hogy a kommunista diktatúrával cinkos egykori pártvezetők magasabb nyugdíjat kaptak évtizedeken át, míg az áldozatoknak a Gyurcsány-Bajnai-kormány befagyasztotta a járandóságát. Mára helyreállt a rend: a bűnösöktől elvettük, az áldozatoknak 50%-kal emeltük a nyugdíjjárulékát.

A kormány immár harmadik alkalommal készül a rezsicsökkentésre, ami több millió olyan háztartást érint, ahol idősek élnek, ezzel szemben a baloldali kormányok összesen 15 alkalommal emelté a rezsiterheket. A többségében kistelepüléseken élő, rászoruló idősekről sem feledkeztünk meg,- közülük sokan a mai napig tűzifával fűtenek – a kormány előtt van egy kidolgozás alatt álló új szabályozás, amely szerint a korábbi egymilliárdról kétmilliárd forintra növelnék a szociális tűzifaprogram támogatását. Nem csak a szolgáltatóknak, hanem a bűnözőknek sem hagyjuk többé kiszolgáltatni az időseket, a büntető törvénykönyv szigorúbban szankcionálja az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket.

Országszerte ezekben a hetekben nyílnak meg azok az egészségfejlesztő irodák, ahol az idősek számára is programokat, tanácsadást szervezünk.
A bukott baloldal a nyugdíjasokat becserkésző ígéretekkel halmozza el az időskorúakat, de nem lesz újra lehetőségük becsapni őket, mert az idősek látják, hogy a baloldal az ellenkezőjét teszi annak, amit ígér. „A baloldali politikusok kormányzásuk alatt megszavazták a nyugdíjadót, elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől, bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat – ők a nyugdíjasok kárára politizáltak, a Fidesz ezzel szemben teljesíti küldetését és a nyugdíjak érdekében politizál. Ne higgyenek a hamis prófétáknak, akik egyszer már bizonyították, hogy mit tesznek, kiket képviselnek, ha hatalomra kerülnek”- hívta fel a figyelmet a tényekre dr. Mengyi Roland.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek