2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • Reagálás a Közmunkás Szakszervezet és Nyakó István sajtótájékoztatójára: munkavállalói érdekképviseletnek álcázott pártszervezetet épít az MSZP?

Reagálás a Közmunkás Szakszervezet és Nyakó István sajtótájékoztatójára: munkavállalói érdekképviseletnek álcázott pártszervezetet épít az MSZP?

Reagálás a Közmunkás Szakszervezet és Nyakó István sajtótájékoztatójára: munkavállalói érdekképviseletnek álcázott pártszervezetet épít az MSZP?

Nyakó Istvánnak mint MSZP-s országgyűlési képviselőnek és mint a Közmunkás Szakszervezet egyik elnökének nyilatkozata három dologra mutat rá:

1. Úgy tűnik, a Közmunkás Szakszervezet csak baloldali kormány esetén kívánja képviselni tagjait. Ez önmagában is ellentmond a politikától mentes munkavállalói érdekképviseleti tevékenységnek, és mutatja, hogy a szakszervezet nem tagjainak érdekeiért, hanem a baloldali erők kormányra juttatásáért tevékenykedik.

2. A nyilatkozatból egyértelmű, hogy a választásokra teljesen összenő, ami összetartozik. Egy lesz a zászló, és egy a tábor a baloldalon: MSZP, DK, Együtt–PM, velük Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.

3. A Közmunkás Szakszervezet egyértelműen egy MSZP-s pártszervezetként viselkedik MSZP-s vezetővel. Jobboldali gondolkodású, nemzeti érzelmű tagokat vajon fel sem vesznek, nem is képviselnek?

A Jobbik továbbra is nevetségesnek tartja a jelenlegi szakszervezeti működést szabályozó előírásokat, melyek lehetővé teszik, hogy eredeti céljával ellentétben ennyire nyilvánvalóan politikai eszközként használják ezt az egyesülési, érdekképviseleti formát, és következésképp megtéveszthessenek, felhasználhassanak, politikai hovatartozásuk miatt diszkriminálhassanak embereket. A politikától mentes munkavállalói érdekképviseletet törvényi erővel meg kell teremteni, be nem tartását pedig szankcionálni kell!

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek