2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nagy Norbi, a Zengő Junior Team pilótája imád esőbben vezetni, Brno-ban hétvégén esni fog az ETCC futamon?

Nagy Norbi, a Zengő Junior Team pilótája imád esőbben vezetni, Brno-ban hétvégén esni fog az ETCC futamon?

Zengő Junior Team pilótája, a kétszeres magyar túraautó bajnok, Nagy Norbi már csomagol. Csütörtökön indul a csapat Brno-ba az Európa Bajnokság ETTC utolsó futamára (október 5-6)
Norbi többek között a Hungaroringen készült fel a versenyre. Múlt pénteken a csapat mérnökei az autója beállításait tesztelték.

Norbi facebook oldalán megosztott egy belső infot is:
 „Vészesen közeledik a következő versenyhétvége, a fiúk pedig sokat dolgoztak az autón, hogy a szicíliai turbó problémát megoldják.”

Igen, az előző versenyen nemcsak egymással, de a nagy hőséggel is harcoltak a pilóták és autóik.
Pegusában elviselhetetlen 40 fokos hőmérséklet, 50 fok feletti aszfalt fogadta a versenyzőket, ami Norbi autóját sem kímélte.
A brno-i versenyen a hőségtől nem kell tartani, de az esőtől annál inkább. Aminek a csapat örülne is, szinte esőtáncot járnak, mert pilótájuk imád esőben vezetni. „Imádok esőben vezetni. Az első dobós helyezéseim közt volt egy Pannónia Ring verseny, ahol a futam előtt leszakadt az ég, mindenki nagyon csúszkált, sokan kiestek, elég kaotikus állapot volt, én azonban ezen a versenyen éreztem rá, hogyan kell vezetni ilyen időben. Azóta imádom az esős versenyeket, mindig nagyon figyelem az előrejelzéseket és a felhőket, hátha van egy kis esély az esőre.” nyilatkozta Norbi nemrégiben.

Mi szurkolunk, hogy a pálya felett essen egy kicsit és a jelenlegi 28 pontos állását a tabellán egy dobogós helyezéssel gyarapítsa.
Bízunk benne, hogy Október 5-6-án, Brno-ban, további ponokal fogja gazdagítani a Zengő Motorsport Utánpótlás csapatát.
A televízió előtti is szurkolhatunk az Eurosport csatorna közvetíti a futamokat!

Fotók: Hercegfalvi Zoltán, Készültek Hungaroringen edzés közben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…