2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Varju László a minisztert kérdezi: mi számít közpénznek?

Sajtóhírek szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrzi a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot, a NAV pedig zárolta a Hálózat számláit, mivel szerintük szabálytalanul használták föl a személyi jövedelemadók terhére fölajánlott 1%-ból származó közpénzt. Az ügyben Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez. A képviselő szerint ha ez közpénz, és nem magánszemélyek önkéntes befizetése, akkor a gazdasági társaságoktól az adó terhére nyújtott sporttámogatás ugyancsak közpénz. Ez esetben pedig közpénznek minősül például a Felcsúti Fociakadémia működéséhez és stadionépítéséhez gazdasági társaságok által nyújtott sporttámogatás csakúgy, mint a Fővárosi Közgyűlés által tervezett nyolcmilliós támogatás.

A képviselő aziránt érdeklődött, vajon a miniszter is közpénznek tekinti-e az SZJA 1% terhére felajánlott összeget, illetve a gazdasági társaságok adókedvezmény fejében nyújtott sporttámogatását, és amennyiben igen, hogyan magyarázza Orbán Viktor kijelentését, miszerint a felcsúti stadion kizárólag magánadományokból épül. Végezetül megkérdezte, mikor vizsgálódott legutóbb a KEHI és a NAV a Felcsúti Fociakadémián.

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…