2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A sofőr mindössze 14 éves volt

Jogosítvány és szülei tudta nélkül vezetett autót egy fiatalkorú fiú Miskolcon. Miskolcon a Vasúti Rendőrőrs járőrei 2013. szeptember 26-án hajnalban arra lettek figyelmesek, hogy egy személygépkocsi a Baross Gábor úton a Kandó Kálmán téri körforgalomba szemből hajtott be, majd nagy sebességgel a vasúti átjáró irányába haladt.

A rendőrjárőrök a szabálytalanul közlekedő személygépkocsi után indultak, majd megkülönböztető fényjelzést használva megállították az autóst.

 A sofőr ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy az egy mindössze 14 éves szikszói fiú, akinek nincs és természetesen nem is lehet vezetői engedélye. Meghallgatása során a fiú elmondta, hogy éjszaka az apja tudta és beleegyezése nélkül hozta el otthonról a gépkocsit és barátaival beautóztak Miskolcra. Az egyik nagyáruház parkolójába mentek, ahol úgynevezett „kézifékes kanyarokkal” kísérletezgetett, azonban ennek során a kerékkel felszaladt egy magasabb padkára, amelynek következtében a gépjármű meg is sérült.

A kiértesített és helyszínre érkező apa, meglepődve és értetlenül állt az események előtt és elmondta, hogy nem volt tudomása arról, hogy fia elhozta otthonról az autót.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a közlekedési kihágásokat elkövető fiatalkorúval szemben engedély nélküli vezetés miatt helyszíni bírságot, továbbá a kötelező haladási irányra vonatkozó rendelkezések megsértése miatt közigazgatási bírságot szabott ki.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…