2024. 08. 21. szerda

Sámuel, Hajna
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Összeállt a Fidesz és az MSZP

Összeállt a Fidesz és az MSZP mutyikoalíciója azzal, hogy a szocialisták visszavonják aláírásaikat az E.ON-ügyletet vizsgáló bizottság felállítását célzó saját előterjesztésükről.

Így ugyanis garantált, hogy nem fogják kivizsgálni a korrupciógyanús ügyletet – a Jobbik nélkül ugyanis nem tud összegyűlni a kellő számú aláírás –, tehát megint közösen falaz az egymás hatalomban tartásában érdekelt, az elmúlt 24 évben számos lenyúlásban érintett két párt. Az MSZP és a Fidesz csaknem negyedszázados mutyipolitikájának elszenvedői azok a tisztességes emberek, akiket immár kormánykárosultaknak lehet nevezni.

„Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálát az emberek megélhetési költségeit indokolatlanul megnövelő közüzemi díjak csökkentéséhez” – jelentettük ki 2010 áprilisának elején kelt közleményünkben ezzel kerek három évvel megelőztük a Fideszt. Közleményünkben akkor azt is kiemeltük, e cél érdekében akár a közműcégek állami tulajdonba vételét vagy az állami befolyás más módon történő megszerzését is elfogadhatónak tartjuk.

Az azóta eltelt három év és a Fidesz késlekedése azt eredményezte, hogy az idegen tulajdonban levő közműcégek továbbra is számolatlanul vihették külföldre az extraprofitot a magyar családokat megkárosítva, amelyet a fideszes rezsicsökkentés nem képes visszapótolni az embereknek.

Az E.ON gázüzletágának visszavásárlásával kapcsolatban is fenntartjuk a 2010 áprilisában vallottakat: energiafüggőségünk csökkentése érdekében kívánatos az ügylet megkötése. Ám ez nem történhet a magyar adófizetők forintjainak esztelen szórásával. Szakértőink álláspontja szerint az E.ON visszavásárlásáért kifizetett összeg jelentősen magasabb, mint amennyit a gázüzletág és annak készletei érnek. Ezért szükséges annak kivizsgálása, miként fizethetnek ki a magyarok adóforintjaiból erre a célra százmilliárdokkal többet. A mutyigyanús ügyletnek egyedül a külföldi E.ON multinacionális cég a nyertese. A 260 milliárd forintnak megfelelő vételár ha csak tizedével csökkenne, a pedagógusi kar korábban megígért teljes béremelése finanszírozható lenne.

A Jobbik hétfőn a többi országgyűlési frakció elé terjeszti saját vizsgálóbizottsági javaslatát, amelynek célja a közműcégek egykori privatizációja, valamint a jelenlegi E.ON-ügylet körüli korrupciógyanú kivizsgálása lesz. Amennyiben a Fideszben maradt egy cseppnyi becsület, arra kérjük, hogy saját maga tisztázása érdekében írja alá a Jobbik kezdeményezését, utat engedve ezzel mind a korábbi, mind a jelenlegi ügyletek körülményeinek tisztázásának.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

127554
Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében Még hogy nem vállalkozó kedvűek a magyar fiatal…

További cikkek