2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Engedmények helyett támogatást a nyelvvizsgához!

A Jobbik szerint a diplomaszerzés nyelvi követelményeinek könnyítése egy valós problémára adott rossz válasz. Egy felelős kormánynak ugyanis csakis a magyar társadalom nyelvismeretének bővítése és javítása lehet a célja, ezért nem engedmények megadására van szükség, hanem a nyelvtanuláshoz szükséges támogatások és feltételek megteremtésére. Sajnálatos, hogy a korábbi MSZP-s és a jelenlegi Fidesz kormány annak ellenére sem tett érdemi lépéseket, hogy mindenki számára köztudott, a nyelvvizsgahiány miatt diploma nélkül maradók száma nagyon magas. Hazánk uniós összevetésben is az utolsó helyek egyikét foglalja el az idegennyelv-ismeretben.

A Jobbik szerint elsősorban nem a nyelvvizsga-követelményekkel van a probléma, hanem a nyelvoktatás színvonalával és a nyelvtanulás magas költségeivel. Éppen ezért éltünk már több javaslattal is. Javasoltuk például, hogy az állam vállalja át mindenki számára egy középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját, ezzel is ösztönözve a nyelvtanulást. Továbbá azt is, hogy államilag biztosítsanak minden felsőoktatási intézményben megfelelő színvonalú és ingyenes nyelvoktatást, amely felkészíti a hallgatókat a nyelvvizsga-követelmények teljesítésére.

A nyelvvizsga-követelmények további könnyítése legfeljebb rövid távú, a statisztikákban jól mutató eredményt hozhat, de nem azt segítené elő, hogy minél több fiatal idegennyelv-tudása javuljon, ami hazánk versenyképessége szempontjából is elengedhetetlen lenne. A Jobbik éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy ne a könnyebb utat válassza, hanem akár a Jobbik javaslatait felvállalva adjon segítséget a nyelvtanulásban a fiataloknak!

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…