2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A DK támogatja a pedagógus szakszervezeteket

Mostanra egyértelműen kiderült, hogy az oktatási kormányzat hazudott, durván becsapta a pedagógusokat, miközben alattomos eszközökkel kényszeríti be a tanárokat a Nemzeti Pedagógus Karba. A nagy hangon bejelentett béremelés alig, vagy egyáltalán nem ellensúlyozza a korábbi pótlékok megvonását.

A béremelés éppen a legtöbbet vállaló, több tárgyat oktató, több végzettséggel rendelkező, szakvizsgákat letevő pedagógusokat sújtja, mivel a béremelés nem jutalmazza a tényleges teljesítményt. Ma teljesítményétől, végzettségétől függetlenül minden tanár ugyanabba a kategóriába kerül, és a továbblépéshez mindenkinek ugyanolyan minősítő vizsgát kell tennie, amelynek szabályai azonban még mindig nincsenek kidolgozva.

A KLIK eközben álnok módon az új munkaszerződésekben rejti el a Nemzeti Pedagógus Karba való belépésről szóló nyilatkozatot. Noha a Pedagógus Kar még nem is létezik, de a belépés kötelező, aki nem lép be, az az állását kockáztatja.

A DK megvetéssel utasítja el az oktatási kormányzat lelkiismeretlen és becstelen magatartását, a miniszterelnök sunyi hallgatását, a miniszter tudatos mellébeszélését. Szolidárisak vagyunk a pedagógusokkal, s határozottan támogatjuk a szakszervezetek törekvéseit. Igazságos, a teljesítményt elismerő béremelést, a Nemzeti Pedagógus Kar megszüntetését, a pedagógusok és iskolák autonómiájának helyreállítását követeljük.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…