2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nemzeti Drogellenes Stratégia: megkésett, hiányos, de legalább van

A Jobbik komoly hiányosságai ellenére üdvözli, hogy végre a Parlament elé került a Nemzeti Drogellenes Stratégia, ugyanis az elmúlt években súlyosbodott a kábítószer-probléma Magyarországon. Ebben a Fidesz-kormánynak is felelőssége van: egyrészt azért, mert csak több év csúszással volt képes megalkotni az új stratégiát, másrészt pedig azért, mert a forrásokat is jelentősen csökkentette az utóbbi években. Míg a 2010-ben még 960 milliót fordított a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatokra az állam, addig 2013-ban már csak 310 milliót.

A Jobbik szerint a Nemzeti Drogellenes Stratégiának két komoly hiányossága van: a finanszírozásának kérdését nem rendezi a stratégia és a dizájner drogok kérdését nem megfelelő súlyú kezeli. Előbbi azért problémás, mert jelenleg nincs semmi garancia arra, hogy a meghatározott célokra lesz forrás, továbbá nincs biztosítva, hogy kormányokon keresztül rendelkezésre álljon a költségvetési fedezet. A dizájner drogokkal kapcsolatban pedig a stratégia is elismeri, hogy jelentős kihívást jelent az új szerek megjelenése, ám nem ad megnyugtató választ a probléma megoldására.

A Jobbik a hiányosságok ellenére előrelépésnek tartja, hogy végre elkészült a 2009-esnél jobb Nemzeti Drogellenes Stratégia, és amennyiben elfogadja a Ház a finanszírozást rendező módosító javaslatunkat, akkor készek vagyunk támogatni azt.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…