2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Nyilvános ülésen döntsenek a Vígszínház vezetői pályázatáról!

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén Tarlós István zárt ülés keretében kíván dönteni a Vígszínház vezetői pályázatáról. Vezetői pályázatokat érintő személyi kérdésben akkor lehet zárt ülést tartani, ha valamelyik pályázó előzetesen kéri, hogy pályázatáról a nyilvánosság kizárásával döntsenek.

Minthogy az egyik pályázó, Eszenyi Enikő nyilvánosságra hozta pályázatát, színházi elképzelései, és eddigi tevékenysége pedig széles körben ismertek és elismertek, nem valószínű, hogy ne vállalná nyilvánosságot. A másik jelölt, Balázs Péter viszont nem osztotta meg a nyilvánossággal elképzeléseit. Hírek szerint ráadásul nem is adott be határidőre üzleti tervet a pályázatához, amely ez esetben érvénytelen.

A főpolgármester szerint persze a nyilvánosságnak mindehhez nincs köze; ahogyan az egész pályázati folyamatból kizárta a nyilvánosságot, úgy az újabb sikeres művészeti műhely szétveréséről szóló döntését is zárt ülésen kívánja meghozni.

A Demokratikus Koalíció a nyilvánosság híve. Fölszólítja a főpolgármestert, nyilatkozzék egyértelműen:

tartalmazott-e üzleti tervet Balázs Péter határidőre beadott pályázata, vagy az csak később csatolták?
érvényes-e Balázs Péter pályázata?
mi indokolja a zárt ülés elrendelését?

Ha Tarlós István nem készül ebben az esetben is mutyira, és takargatni valója sincs, akkor nyílt ülést rendel el a Vígszínház igazgatói pályázatának elbírálásakor.

Is.

Gy. Németh Erzsébet
DK Budapest
ügyvivő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…