2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nekünk játszik a Miskolci Szimfonikus Zenekar

„Neked Játszunk” címmel játékos, zenei fesztivált rendeznek szeptember végén a miskolci szimfonikusok

Új rendezvénysorozattal jelentkezik ünnepi évadának kezdetén a Miskolci Szimfonikus Zenekar: egy játékos fesztivállal zárja szeptemberi programjait. A „Neked Játszunk” elnevezésű koncert- és rendezvénysorozat célja, hogy minden korosztály számára gazdag kínálatot nyújtó, tartalmas szórakozást biztosítson. A négynapos fesztivál ideje alatt négy hangversennyel és egy, évről évre ismételten megrendezésre kerülő, népszerű helyi vetélkedővel várja az együttes a játék és zene szerelmeseit.

A szeptember 26-tól 29-ig tartó rendezvénysorozat nyitóestjére különleges koprodukcióval készül a zenekar: Miskolcra látogatnak a Csillag születik showműsor felfedezettjei, a 4 for Dance táncosai. A táncos lábú fiatalok és a miskolci szimfonikusok közös fellépésével egy újfajta világ kapui tárulnak föl a közönség előtt (Művészetek Háza, szeptember 26, 19 óra).

Újból megrendezésre kerül az egy éve már nagy sikert aratott Zene-Szóval koncert, melynek szintén a Művészetek Háza ad otthont (szeptember 27, 18 óra). A hangversenyen népszerű darabok csendülnek fel, és az est különlegessége, hogy Kovács László, a zenekar művészeti vezetője nem csupán a karmester, de egyben a műsorvezető szerepét is magára ölti. A komolyzenei hangverseny zenés részeit humoros prózai betétek törik meg, melyek során gondolatok hangzanak el: zenéről, zenélésről, a művészet és az élet közös kérdéseiről. Kiváltképp szórakoztató lehet a koncert azok számára, akik még csak ismerkednek a komolyzenével: gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt ide értve.

Szeptember 28-án az Itthon Miskolcon Egyesülettel együttműködésben rendezi meg a zenekar a Játékos Városjárás elnevezésű, immár jelentős múltra visszatekintő helyi vetélkedőt, melynek középpontjába ezúttal a zene és a jubiláns Miskolci Szimfonikus Zenekar kerül. Az egész napos rendezvény során a játékosok, családok, barátok és iskolások együtt, Miskolc sokféle helyszínét bejárva, vidám feladatokat megoldva, változatos zenei élményekben részesülnek egyúttal, megismerve a zenekar mindennapi élete mellett a város zenekultúrájának megannyi érdekes, sokszor rejtett arculatát. Közreműködése révén, meghívott vendégként emeli a rendezvény művészi rangját Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, valamint Selmeczi György zeneszerző-karmester, a legendás Miskolci Új Zenei Műhely egykori vezetője. A legjobban teljesítő csapatok értékes ajándékokban részesülnek, amelyeket ünnepélyes keretek között, a záróhangverseny során nyújtanak át a nyerteseknek a szervezők. A játékra való jelentkezés végső határideje szeptember 20.

Szeptember 29-én, a fesztivál zárónapján két alkalommal, 14.30.kor és 16.30-kor lép a Művészetek Háza színpadára Csuka Tímea, a „Játsszunk zenét a szimfonikusokkal!” gyermekkoncert forgatókönyv-írója és műsorvezetője. A legkisebbeknek szóló játékos, interaktív koncert mesés történetek segítségével kalauzolja el a kicsiket (és nagyokat egyaránt) Ütemváros utcáin, akik vidám kalandokba bonyolódva ismerhetik meg a zene világát, s kerülhetnek egyúttal személyesen is közelebb a zenekar tagjaihoz.

Látogasson el szeptember végi fesztiválunkra, jöjjön el családjával, barátaival, játsszon velünk és élvezze a zenét a Miskolci Szimfonikus Zenekarral!

 

      2013. szeptember 26–29.

 

„Neked játszunk”

 

Négynapos fesztivál sok játékkal a jelen és a jövő hangverseny-látogató generációinak: gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt

 

 

2013. szeptember 26. 19.00

Művészetek Háza

A 4 for Dance és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös produkciója.

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Kovács László

Jegyár: 1000 Ft, 2000 Ft, 2500 Ft

 

 

2013. szeptember 27. 18.00

Művészetek Háza

„Zene-szóval”

Különleges, beszédes hangverseny Kovács László vezényletével és műsorvezetésével.

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Kovács László vezetésével

Jegyár: 500 Ft

 

 

2013. szeptember 28.

Játékos Városjárás

Vidám vetélkedő kicsiknek és nagyoknak Miskolc különböző helyszínein, középpontjában a zenével és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral

Jelentkezés a játékra a zenekar elérhetőségein!

 

 

2013. szeptember 29. 14.30, 16.30

Művészetek Háza

Játsszunk zenét a Szimfonikusokkal!

A Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenye gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek.

Miskolci Szimfonikus Zenekar

Forgatókönyvíró és műsorvezető: Csuka Tímea

Vezényel: Kovács László

Jegyár: 500 Ft

 

Jegyek kaphatók a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (3525 Miskolc, Rákóczi u. 2.) és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. irodájában (3525 Miskolc, Kossuth u. 3.).

További információk a www.mso.hu oldalon olvashatók!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek