2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyílt levél Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének

Tisztelt Csányi Sándor!

Az Újpest-szurkolók nyílt levelének minden szavával egyetértünk. Rajta, Elnök Úr, legyen bátor, 24 órája maradt, hogy elfogadja a meghívást. Vigye magával Samu István rendőr vezérőrnagyot, az MLSZ biztonsági igazgatóját is, akinek ez az egész, jelenlegi állapot köszönhető!
A háromórás utazás alatt lesz idejük megbeszélni, hogy mennyire szolgálja a magyar labdarúgás érdekeit az, hogy

– néhány kivételtől eltekintve az összes pályán – az Önök intézkedéseinek köszönhetően – drasztikusan csökken a nézőszám,

– jó pár stadionban, ahol eddig legalább hangulat és lelkes szurkolás volt, most hangulattalan mérkőzések zajlanak, mert Önök és néhány klubvezető a leglelkesebb szurkolókat üldözte el a stadionokból,

– az MLSZ-ben a magyar válogatott több évtizedes sikertelenségének soha nem voltak felelősei, és vannak olyan vezetők, alkalmazottak, akik komoly juttatásokért szintén több évtizede produkálják a középszerűséget.

Esetleg megfejthetnék azt a titkot is, hogy ha a szurkolók a „balhék” miatt nem járnak meccsre, akkor miért a holnapi derbire mennek ki húszezren és miért nem a Mezőkövesd–Puskás Akadémia fideszes házi döntőre?

Ez jó lehetőség lenne arra is, hogy megkérdezzék a szurkolók véleményét a névre szóló jegyről és a szurkolói kártyáról. Ez már csak azért is fontos lenne, mert a Jobbik hiába kezdeményezte már többször a Sport- és Turizmusbizottságban, hogy hallgassuk meg erről a kérdésről a szervezett szurkolói csoportokat, a fideszes többség ettől elzárkózott, és leszavazta a javaslatunkat.

Rajta, Elnök Úr, vállaljon közösséget a szurkolókkal, és Ön is egy olyan megalázó intézkedéssorozat után tekintse meg a mérkőzést, mint a szurkolók!

Ha elfogadja a meghívást, akkor Önnek csak most az egyszer kell elviselnie ezeket az ésszerűtlen szabályokat. Az Önnel együtt utazó szurkolóknak viszont folyamatosan, hétről hétre, pedig nincs más bűnük, mint, hogy Önökkel ellentétben szeretik a magyar labdarúgást.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Sport- és Turizmusbizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek