2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A hétvégén is több helyen lesz élénk a szél

A hétvégén is több helyen lesz élénk a szél

 A hétvégén elszórtan lehet egy kis eső, de több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik majd a szél. A leghidegebb órákban néhol 3 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok 15 és 22 fok között alakulnak majd – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében. Pénteken az ország nagy részén több órára kisüt a nap, délutántól főként a Dunántúl északi felén növekszik meg erősebben a felhőzet, s ott kisebb eső is lehet. Az északnyugati szél napközben helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, s néhol – délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben – talaj menti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Szombaton az északnyugati, északi szél főként a nyugati és a középső tájakon több helyen megerősödik. Több órára kisüt a nap, elszórtan – nagyobb eséllyel a keleti országrészben – alakulnak ki záporok. A leghidegebb órákban 6 és 11 fok között, míg nappal 16 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is több helyen megélénkül az északnyugati, északi szél. Számottevő csapadék nem valószínű, de a hosszabb napos időszakok mellett a nap második felében észak felől vastagabb, de nem zárt felhőzet érkezik az ország fölé. A minimum-hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, míg napközben várhatóan 15-19 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek