2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Demokratikus Koalíció bocsánatkérésre szólítja fel Lázár Jánost

Lázár János, miközben bejelentette, hogy a kormány öt milliárd forinttal támogatja egy olyan emlékhely létrehozását, amely a holokauszt során meggyilkolt gyermekeknek állít emléket, azt mondta, azért áldozzák ezt a pénzt erre a célra, mert a gyermekholokauszt nem relativizálható, nem vonható kétségbe. Lázárnak ez a mondata több mint szerencsétlen; arra lehet következtetni belőle, hogy magát a holokausztot viszont vitathatónak tartja.
A Demokratikus Koalíció számos kormánypárti politikusról feltételezné, hogy képes ilyesfajta összekacsintásra a szélsőjobboldallal, Lázár János azonban nem tartozik közéjük. Az államtitkár politikusi tevékenységét mélységesen elítéljük: közreműködött a demokrácia, a jogállam és az alkotmányosság lerombolásában, a tulajdonbiztonság fölszámolásában, a nácikkal, a fasisztákkal, a szélsőjobboldallal azonban ismereteink szerint sosem vállalt közösséget. Hódmezővásárhelyi polgármesteri tevékenységében is sok a bírálni való, ezen a téren azonban munkája elismerésre méltó.

A Demokratikus Koalíció éppen ezért fölszólítja Lázár Jánost, kijelentését nyilvánosan és a legrövidebb időn belül tegye egyértelművé, tisztázza magát a holokauszttagadókkal való összekacsintás gyanúja alól, és kérjen bocsánatot mindazoktól, akiket kétértelmű, félreérthető kijelentésével emberi méltóságában megsértett.

Niedermüller Péter
a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek