2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd

Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd

Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvédFelszólította Bencze József országos rendőrfőkapitányt Magyar Elemér egri ügyvéd és kisebbségi jogvédő, hogy a rendőrség nevében televíziós nyilvánosság előtt kérjen elnézést a tarnabodi Molotov-koktélos támadással ártatlanul gyanúsított ügyfeleit illető kijelentése miatt – adta hírül vasárnap a heol. hu, a Heves megyei Hírlap online kiadása. A leginkább kifogásolható állítás az volt – mondta az ügyvéd -, hogy a roma gyanúsítottak nem működtek együtt a hatósággal. Ellenkező esetben hamarabb kiderült volna az ártatlanságuk, s nem kellett volna 11 hónapot előzetesben tölteniük.

Bencze József a Nap-kelte idei szeptember 23-i műsorában több valótlan tényt állított ügyfeleimmel kapcsolatban, akiket ártatlanul gyanúsítottak a tavaly szeptember végi tarnabodi Molotov-koktélos támadással összefüggésben több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntettével – közölte az internetes lappal a jogász.

Az ügyvéd szerint a főkapitányi nyilatkozat nemcsak ügyfelei jó hírnevét sértette, de alkalmas arra is, hogy a kártalanítási eljárást befolyásolja.

A jogász kifejtette, hogy védencei mindig vallomást tettek, amikor őket erre kérték, a szembesítéstől sem zárkóztak el. Ugyanakkor három alkalommal is önként alávetették magukat hazugságvizsgálatnak, pedig ez nem kötelező.

Az internetes újság szerint Magyar Elemér e-mailban és levélben is kérte a főkapitányt, hogy a Nap-kelte adásához hasonló nyilvánosság előtt jelentse ki: ügyfeleivel kapcsolatban többszörösen is valótlanságokat mondott, s ezért kérjen elnézést a rendőrség nevében is. „Erre eddig nem kaptam választ” – hangoztatta Magyar Elemér. Hozzátette: ha továbbra sem változik a helyzet, pert indít a főkapitány ellen és kéri a bíróságtól a személyiségi jogsértés megállapítását.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…