2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ünnepelték a Mádi Furmintot

A furmint adta az apropót  a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidékhez tartozó Mádon, ahol szeptember 6-án és 7-én rendezték meg a szőlőfajta ünnepét.

A helyi borászok nyitott pincéjükkel, a vendéglátók számos gasztronómiai ínyencséggel és kulturális programmal várták a vendégeket, akikben nem is volt hiány. Szállást már hetekkel előbb sem lehetett a környéken kapni. Hömpölygött a tömeg Mád főutcáján, kóstolgatták a borokat, sajtokat. Szombat délután Mengyi Roland, a BAZ megyei Közgyűlés Elnöke és Tatárka József polgármester, az ünnepélyes megnyitó után, föl is vágták azt az 500 liter tejből, kilenc hónapon át érlelt Dávid sajtot, amelyet sós barackpálinkával kenegettek az érlelés alatt. Fenséges volt a sajt, az édes és száraz furminttal, de a Mádi Vadásztársaságnál kóstolt  sült szarvasmáj nálam bizony elvitte a pálmát.

Volt borverseny, s a  díjakat, három évjárat, három pincészet legjobb furmintja nyerte el, de a többi borászat is jóféle tokajit kínált a két napos ünnepen. Képeink tanulsága szerint is, aki ide látogatott az jól szórakozott…

OBE-OL

További képek a galériában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek