2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Büszkék vagyunk virágzó vidékünkre

Hatvanban folytatódik a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program országjáró roadshow-ja

A mai napon Hatvanban folytatódik a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sikereit bemutató országos rendezvénysorozat, a Virágzó Vidékünk Roadshow. Az eseménysorozat ötödik állomásán Szabó Zsolt, Hatvan polgármestere hívta fel a figyelmet a támogatott projektek fontosságára.

A program hivatalos megnyitása után Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere elmondta, hogy a térségben a programnak köszönhetően az állattenyésztéstől a kertészeten át a fiatal gazdálkodókig szinte mindenkinek volt lehetősége támogatásokhoz jutni.

Szabó Zsolt beszéde után Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár ismertette a Darányi Ignác Terv célkitűzéseit, a vidékfejlesztéssel kapcsolatosan elért eredményeket. A helyettes államtitkár elmondta, hogy a programnak köszönhetően az elmúlt időszakban Heves megye vonatkozásában közel 7400 nyertes pályázó több mint 37 milliárd forintnyi támogatást fordíthatott fejlesztésre.

Dr. Eperjesi Tamás, a NAKVI főigazgató helyettese beszédében hangsúlyozta a következő költségvetési időszakra való felkészülés fontosságát, hiszen a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban is jelentős források állnak majd rendelkezésre a magyar vidék fejlesztésére.

Az egész napos családi programok és a közös kikapcsolódás mellett a roadshow-ra érkezők hasznos információt is szerezhetnek a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat munkatársai egyaránt szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A rendezvényen a gyerekeket a játszóházban ügyességi játékok, arcfestés és lufihajtogatás várja, ezen kívül hagyományőrző kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A felnőttek számára a „Modern Vidék Vetélkedő” és a talicska-kerékcsere nyújt izgalmas kikapcsolódást. A nagyszínpadon az érdeklődők láthatnak bábelőadásokat, az Ága-Bága formáció zenés műsorát és a 2011-es X-Faktor nyertesének, Kocsis Tibornak koncertjét is. A könnyed szórakozás mellett az ínyenceket termelői piac várja, ahol különféle kézműves sajtok, lekvárok, és szörpök között válogathatnak.

Az elmúlt évek sikeres mezőgazdasági fejlesztéseit bemutató roadshow következő állomása Hódmezővásárhely lesz, ahol ismét színes programok várják majd a látogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek