2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Stúdióba vonultak a miskolci szimfonikusok

Épp hogy megnyitotta évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar, máris belevetette magát a munkába.

Múlt hét szerdán a Művészetek Háza igazi zenei stúdióvá alakult, ugyanis a régió egyetlen hivatásos szimfonikus zenekara két lemez együttes felvételére vállalkozott. A zenekar törekvése, hogy a zeneirodalom ritkán játszott, kevésbé ismert darabjait játsszák korongra, ezúttal sem szakadt meg, hiszen egyik lemezükön S. Rahmanyinov Szimfonikus táncok, Holtak szigete és Vocalise című darabjai csendülnek fel. Emellett egy könnyedebb összeállítással is készül az együttes: a népszerű CD a Promenád nevet kapja, s ennek megfelelően jól ismert, közkedvelt dallamok hallhatók a lemezen.

A lemezfelvétel várhatóan keddig tart, de ezután sem pihen a zenekar, hiszen szeptember 4-én 17 órakor könnyed koncerttel nyitja meg nagyközönsége előtt is az évadát. Az Aperitif nevet viselő koncerten a Miskolci Nemzeti Színház Szabadtéri Színpadán az évad „legízletesebb” darabjaiból nyújt válogatást az együttes, s hogy a finom zenei „csemegék” közt se unatkozzon a közönség, arról Flach Antal gondoskodik.

A munka ezután sem ér véget, hiszen különleges hangversennyel zárja a hetet az együttes. A Cinema Passionata elnevezésű koncerten a közönség újra találkozhat a Miskolcon méltán népszerű Klazz Brothers-szel, akik ezúttal Maria Markesini énekesnővel együtt lépnek a Művészetek Háza színpadára s invitálják a közönséget a jazz és filmzene világába.

Ezután hosszabb pihenő következik, de a szeptember vége sem múlhat el koncertek nélkül. A miskolci szimfonikusok új fesztivállal, a Neked Játszunk, játékos zenei rendezvénysorozattal zárja az első őszi hónapot, ahol négy koncerttel és egy vetélkedővel várják a zene és a játék szerelmeseit. A miskolci szimfonikusokkal lépnek színpadra a 4 for Dance táncosai, majd a Zene-szóval koncert alkalmával Kovács László nem csak a karmester, de a műsorvezető szerepét is magára veszi. A gyerekek ismét kétszer találkozhatnak Csuka Tímeával, aki izgalmas kalandokra hívja őket Ütemváros utcáin. A fesztivál keretén belül kerül megrendezésre a Játékos VárosJárás népszerű helyi vetélkedő, ahol a maximum 5 fős csapatok humoros és szórakoztató feladatokon át ismerhetik meg Miskolc városát és zenei életét, kerülhetnek közelebb a Miskolci Szimfonikus Zenekarhoz.

Az eseményekkel teli szeptember után az első Népszerű Bérletes koncertet október 7-én rendezi meg az együttes, ahol az est vendége a Corpus Quartet lesz, s a 30. évadát megkezdő Kovács László vezényel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek