2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Vadásznap Bükkzsércen

Augusztus utolsó napján Bükkzsércen a vendégek ismét egy gasztronómiai rendezvény részesei lehettek.

A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége, az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezete és Bükkzsérc község önkormányzata várta az érdeklődőket  a megyei vadásznapon és a XII. Stihl Országos Favágóversenyen. Minden korosztály megtalálta a számára megfelelő programot.
Már hagyományosan Hubertus -ökumenikus istentisztelettel kezdődött a program, majd a kitüntetések átadása után új vadászokat avattak, amelyet a vadászkürtösök műsora követett. Akik a XII. Stihl Országos Fakitermelő Versenyt figyelték láthattak gallyazást, darabolást, hasítást, sarangolást is.
Egész nap vadászati és trófeakiállítás,vadétel-főző verseny volt, s a finomságokat mindenki megkóstolhatta. Fotóink, a jó hangulatról magukért beszélnek.

 ÉSZAKERDŐ-siker az országos fakitermelő versenyen


Az ÉSZAKERDŐ Zrt. csapata nyerte a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozatot. A 12. alkalommal meghirdetett viadal döntőjét Bükkzsércen bonyolították le szombaton, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadásznap társrendezvényeként. A versenyen 42 csapat vett részt, az öt regionális elődöntőn legjobban szerepelt alakulatok mérték össze tudásukat. Az erdőgazdálkodásban dolgozó fakitermelők mellett idén a katasztrófavédelem, és az erdészeti szakiskolák csapatai is indultak a megmérettetésen. Minden feladatot a lehető legrövidebb idő alatt kellett teljesíteni, a munka közben elkövetett hibákért pedig bűntetőpontok jártak. A Horváth László, Gerőcs János, Lengyel Lajos, Kiss Attila összetételű ÉSZAKERDŐ csapat 176 ponttal bizonyult a legjobbnak, a második helyet az Ipolyerdő Zrt., a harmadikat pedig a Mecsekerdő Zrt. és a Ritrovi Kft. közös gárdája szerezte meg. A miskolci székhelyű erdészeti társaság további két csapata is eljutott az országos döntőre, az egyik a nyolcadik, a másik pedig a tizenötödik helyen zárt.

Fotó,videó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…