2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Mégis, kinek a sikere?

Józsa István MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére a nemzeti fejlesztési miniszter levélben méltatta hazánk eredményeit a megújuló energiák terén. Válaszában az Európai Bizottság megújuló energiáról szóló helyzetjelentésére hivatkozik, amely szerint sikerült a megújuló energia részarányát a 2005-ös 4,3%-ról 8,8%-ra emelnünk. Ez kétségkívül igaz – jelentette ki Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció parlamenti frakcióvezetője –, nagy kár, hogy ez a 8,8% a 2010-es adat, vagyis teljes egészében a Gyurcsány-Bajnai kormányok sikere. Az energiahivatal jelentése szerint ez a részarány aztán 2011-re 6,3%-ra csökkent, és ezen a szinten maradt 2012-ben is – jelentősen elmaradva a 2020-ra vállaltak időarányos teljesítésétől.

Örömteli – tette hozzá Molnár Csaba, korábban a Gyurcsány-kormány energetikai minisztere –, hogy nem csak a közvélemény, de immár a kormány sem csupán a hanyatlás és a züllés időszakaként értékeli a „zelmúltnyócév” -et. Odáig ugyan még nem jutott el, hogy az akkoriban elért eredményeket méltányolja, addig azonban már igen, hogy ezeket a sajátjának tulajdonítsa. Az Orbán-kormány nem csak hazudik, lop is: lopja ezerszer elátkozott elődei eredményeit, és büszkélkedik velük, nyilván, mert maga is belátta, hogy saját eredmény híján nincs mivel dicsekednie. „Jó hír ez a kormányváltásban reménykedőknek. Ha a választók milliói ebben az egy kérdésben egyetértenek Orbánnal, a kormányváltás jövőre nem marad el.”- fejezte be mondandóját Molnár.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…