2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • V. Jósvafői Hucul Lovasnapok és II. Nemzetközi Patkolókovács Verseny

V. Jósvafői Hucul Lovasnapok és II. Nemzetközi Patkolókovács Verseny

Idén is megrendezték az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és Magyar Patkolókovácsok Egyesülete által szervezett V. Jósvafői Hucul Lovasnapok és II. Nemzetközi Patkolókovács Verseny.

Az esemény fővédnöke, idén is Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter volt. A rendezvény különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészült a patkolókovácsok
versenyével, amelyet neves (Konrad Maier – Németország, Flemming Christensen – Dánia) bírói gárda pontozott.
Huculösvény
A látogatók már az első napon láthatták milyen könnyen kezelhető ez a fajta, hiszen az egészen fiatal, 6 éves lovasok is bemutatkozhattak a több épített és természet adta kategóriát magába foglaló lovas ügyességi vetélkedőn. A magyar versenyzők mellett megmérettettek a lengyel és az osztrák huculok és lovasaik is. A lengyeleknek egy elsőséget sikerült kiérdemelniük, Smolkowicz Michal
(National Stud Gladyszów) személyében a Huculösvény sport kategóriában. Míg a Gyűrűs- Gidrán SKL Egyesületnél 2 lovas jutott fel a dobogó tetejére. Kezdő lovas kategóriában Lengyel Orsolya, Huculösvény nyitott felnőtt kategóriában pedig Györe Alexandra.
A legtöbb első helyet az Aggteleki Nemzeti Park lovasainak sikerült megszereznie. Díjugratás kezdő és nyitott kategóriába egyaránt Vajda Kincső volt a legjobb, Huculösvény gyerek kategóriában Veress Zerind bizonyult a legjobbnak, Kezdő ló kategóriát Kovács Noémi, Huculösvény nyitott ifi kategóriát Tóth Amanda, míg Huculösvény Szenior kategóriát Mihalik Imre érdemelte ki.
Különdíjakat is kiosztottak. Többek között a legfiatalabb fiú Kálosi Árpád (Gidrán-Gyűrűs SKLE) és lány Csorba Stefánia (ANPI) valamint Horváth Dorina (Gidrán-Gyűrűs SKLE) továbbá a legtávolabbról érkező lovas díját Kevin Gratzl (Gyűrűs-Gidrán SKLE) kapta.

Patkolókovács verseny
Az idei versenyen 4 számban méretettek meg a Magyarországon kívül, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Ausztriából érkező patkolókovácsok, mely között volt két meglepetés patkó elkészítése is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek